Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، پنبه از جمله محصولاتی است که در سال‎های دور در سطح وسیعی از مزارع گلستان کشت می‎شد، اما با اتخاذ سیاست‎های نادرست در خصوص واردات، قیمت‌گذاری نامناسب، تعطیلی بسیاری از کارخانه‎های پنبه‌پاک‎کنی و عدم حمایت دولت از پنبه‌کاران رفته رفته کشت این محصول در استانی که روزی به نام «طلای سفید» شهره بود به فراموشی سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این وجود اخبار منتشر شده  حاکی از سیاست‎های جهاد کشاورزی در حمایت از کشت پنبه و افزایش قیمت این محصول قرار گرفته است تا شاید دوباره شاهد بازگشت پنبه گلستان به روزهای طلایی باشیم اما فراهم‌نبودن امکاناتی از جمله عدم مکانیزاسیون برداشت پنبه، کشت این محصول را برای بسیاری از کشاورزان مقرون به صرفه نخواهد کرد.

* کشت پنبه با نبود مکانیزاسیون برداشت برای کشاورز توجیه‎پذیر نیست/ افزایش قیمت پنبه توان پوشش هزینه‎های کارگری در زمان برداشت را ندارد

در همین رابطه یک کشاورز گلستانی با انتقاد از امکانات حداقلی برای برداشت پنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: هزینه‎های چند برابری در کشت محصولات مختلف زراعی طی سال‎های اخیر بسیاری از کشاورزان را به این یقین رساند که تنها راه برای ادامه فعالیت در بخش کشاورزی مکانیزاسیون است.

علی بابایی تصریح کرد: کشت یک محصول تا برداشت آن باید مکانیزه صورت گیرد در غیر این صورت با وجود هزینه‎های سرسام‌آور کشاورزی این فعالیت برای بسیاری از بهره‎برداران غیراقتصادی و توجیه‌ناپذیر خواهد شد.

وی با بیان اینکه هزینه‎های کارگری فشار مضاعفی را به فعالان بخش کشاورزی تحمیل می‎کند، افزود: نامناسب بودن مکانیزاسیون به خصوص در برداشت پنبه موجب شده تا این محصول دارای ارزش‌افزوده بالا همچنان در گلستان که یکی از قطب‎‎های تولید پنبه کشور محسوب می‌شود به روش سنتی و دستی انجام شود، روشی که هزینه گزافی را به کشاورز تحمیل می‎کند.

کشاورز گلستانی خاطرنشان کرد: برخی مسوولان از قیمت‌گذاری پنبه به ارزش کیلویی ۱۴ هزار تومان ابراز خرسندی می‎کنند و اعتقاد دارند با این قیمت حتمأ تعداد زیادی از کشاورزان راغب کشت آن خواهند شد، البته این قیمت مناسبی است درصورتی که برداشت پنبه که هزینه زیادی برای کشاورز دارد نیز مکانیزه باشد در غیر این صورت بخش اعظمی از این قیمت باید صرف هزینه کارگری شود.

*وارد کردن دو دستگاه «وش‎چین» پنبه به کشور/ تحریم، ورود دستگاه‌های وش چین به کشور را با مشکل مواجه کرد

رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به برنامه‎های این سازمان در خصوص برداشت مکانیزه پنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد:سال گذشته دو دستگاه «وش‌چین» وارد کشور شد و در حال حاضر نیز فعالیت می‎کنند اگر در استان سطح مناسبی برای کشت فراهم باشد این دستگاه‎ها نیز وارد استان خواهد شد.

مریم برزنونی تصریح کرد: یک دستگاه وش‌چین پنبه در استان وجود دارد که مشترک با استان فارس استفاده می‎شد، سال گذشته این دستگاه وارد استان شد و اقدامات لازم برای بروز رسانی و تغییرات آن را انجام دادیم، اکنون در حال ایجاد مزارع پایلوت هستیم تا در سال جدید کشت مکانیزه داشته باشیم.

وی بیان کرد: در تمام کشور تنها دو دستگاه وش‌چین وجود دارد که یکی در گلستان و دیگری در استان فارس است به دلیل آن‎که تولید داخلی دستگاه وش‌چین در کشور وجود ندارد و از طرفی به دلیل تحریم‎ها واردات این دستگاه‌ها برای ما مشکل است.

*تعهد وزارت کشاورزی برای خرید 10 دستگاه وش‌چین/ تأکید وزارتخانه برای خرید دستگاه وش‌چین توسط کارخانه‎های پنبه‌پاک‌کنی

به گفته رئیس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گلستان مرحله کاشت، داشت و آماده‌سازی بستر برای کشت پنبه مکانیزه انجام می‎شود و صرفأ در برداشت مکانیزه پنبه دچار مشکل هستیم.

برزنونی اضافه کرد: برداشت مکانیزه پنبه منوط به آن است ارقام متناسب با برداشت مکانیزه کشت شود کشاورز از هورمون‎های برگ ریز استفاده کند محصول خشک و  قابلیت برداشت مکانیزه وجود داشته باشد.

وی گفت: امسال وزارت جهاد کشاورزی تعهد کرده است ۱۰ دستگاه وش‌چین وارد کشور کند که البته هزینه سرمایه‌گذاری بالایی لازم دارد، در مجموع تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر این است کارخانه‎های پنبه‌پاک‌کنی واردات دستگاه وش‌چین را انجام دهد در واقع کارخانه‎ها به صورت قراردادی که می‎خواهند محصول را بخرند عملیات برداشت را انجام دهد.

براساس این‌گزارش، در حالی که سال جاری  «تولید، پشتیبانی‎ها و مانع‎زدایی» نامگذاری شده است انتظار می‎رود مسوولان متولی پشتیبانی و حمایت بیشتری از تولیدات کشاورزی داشته باشند، تولیداتی که امنیت غذایی کشور را فراهم می‎کند و از سویی اشتغال تعداد بی‌شماری از افراد وابسته به این بخش می‎باشد.

به گفته کارشناسان خودکفایی در زراعت پنبه از طریق مکانیزاسیون محقق خواهد شد حال که با وجود تحریم‎ها ورود بسیاری از کالاها از جمله تجهیزات کشاورزی به کشور با سختی انجام می‎شود جامعه مهندسی و نخبگان باید تلاش بیشتری برای دستیابی به این نوع فناوری‎ها داشته باشند تا در شرایط تحریم عرصه بیش از این بر بخش‎های مختلف اقتصادی تنگ‎تر نشود.

انتهای پیام/۸۳۰۱۷

منبع: فارس

کلیدواژه: برداشت پنبه مکانیزاسیون گلستان سرزمین طلای سفید افزایش هزینه کارگری تحریم کارخانه های پنبه پاک کنی رئیس اداره مکانیزاسیون پشتیبانی ها مانع زدایی برداشت مکانیزه جهاد کشاورزی برداشت پنبه کارخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۶۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین نام شرکت‌ها هوشمند می‌شود/ حذف فیزیکی دفاتر قانونی از ۳۱ اردیبهشت

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری از هوشمندسازی تعیین نام ثبت شرکت‌ها و این موسسات خبر داد و گفت: اکنون این اداره کل در حال پیمودن یک پیچ تاریخی است.

به گزارش مشرق، ابوالفضل نصیری با اشاره به اظهارات حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در شورای تحول این سازمان در سال جاری، افزود: سامانه جدید هوشمندسازی تعیین نام به‌زودی رونمایی می‌شود.

وی یادآور شد: پیش از این، برای ثبت یک شرکت باید متقاضیان پنج نام را اعلام می‌کردند و در اداره داده‌آمایی، نام‌های پیشنهادی بررسی می‌شد و پس از اعلام نظر اداره اسامی، یکی از نام‌ها مورد تایید قرار می‌گرفت که این فرایند دست کم یک تا دو روز زمانبر بود و پس از تایید از طریق اداره پست به اطلاع متقاضیان می‌رسید اما اکنون اینگونه نیست.

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری خاطرنشان کرد: معمولا اسامی پیشنهادی شرکت‌ها در بیش از ۶۰ درصد موارد مورد پذیرش قرار نمی‌گرفت و متقاضیان از اینکه نام ارسالی آنها مورد تایید قرار می‌گرفت یا نه اطلاع نداشتند اما اکنون این فرایند در لحظه و از طریق سامانه امکانپذیر است.

نصیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اکنون برخی شرکت‌ها با عنوانی در حال فعالیت هستند که با شرکت ثبت شده مغایرت دارد، افزود: براساس ماده واحده قانون ممنوعیت‌ به‌ کارگیری‌ اسامی‌، عناوین‌ و اصطلاحات‌ بیگانه‌ و آیین‌نامه آن در سال ۷۸، تبصره ای دارد که مطابق آن مسئول بررسی تابلو فعالیت‌ها نیروی انتظامی است.

مطابق تبصره ۹ قانون ممنوعیت‌ بکارگیری‌ اسامی‌، عناوین‌ و اصطلاحات‌ بیگانه‌، نیروی‌ انتظامی‌ موظف‌ است‌ از نصب‌ و استفاده‌ از علائم‌ به‌ زبان‌ و خط‌ بیگانه‌ توسط‌ مراکز تولید، توزیع‌ و صنوف‌ جلوگیری‌ کند.

وی با اشاره به پرونده کلاهبرداری کوروش کمپانی که در واقع با نام شرکت «کوروش پردازان آی سا» در اداره کل ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده بود، تصریح کرد: اکنون باید تابلوهای شرکت‌ها دارای شماره ثبت یا شناسه ملی باشد همچنین نام‌ها باید ایرانی باشد و مسئولیت نظارت بر این مهم برعهده نیروی انتظامی است.

دفاتر قانونی از ۳۱ اردیبهشت امسال الکترونیکی می‌شوند

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری با اشاره به اجرای طرح شهید باهنر و با تاکید بر حذف فرایندهای سنتی و حذف دفاتر روزنامه و کل گفت: با همکاری معاونت راهبردی قوه قضاییه و سازمان امور مالیاتی کشور برای حذف این دفاتر که مربوط به مواد ۶ و ۱۵ قانون تجارت است، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است و از ۳۱ اردیبهشت امسال دفاتر روزنامه و کل در شرکت‌ها به صورت فیزیکی حذف خواهد شد.

نصیری با اشاره به اینکه الکترونیکی شدن امور مربوط به دفاتر قانونی مزایای بسیاری در پی دارد، افزود: سالانه تعداد انبوهی درخت برای تهیه این نوع دفاتر قطع میشد که با الکترونیکی شدن این فرایند به حفظ محیط زیست نیز کمک شایانی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان برای تهیه دفاتر قانونی هزینه شد که امسال با الکترونیکی شدن همه فرایند دفاتر قانونی، این هزینه‌ها کاسته خواهد شد.

طرح اجرایی ثبت شرکت‌ها برای تحقق شعار سال

مدیرکل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری با اشاره به اینکه حدود ۱۷ سال است که رهبر معظم انقلاب اسلامی شعارهای سال را با محوریت امور تولید و اشتغال اعلام فرمودند، افزود: یکی از دستگاه‌هایی که به این مهم باید توجه ویژه داشته باشد اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و ملاک کشور است و در این زمینه برنامه‌های خاص برای تحقق شعارهای سال در نظر گرفته می‌شود.

نصیری با اشاره به شعار سال ۱۴۰۲ مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید»، افزود: در سال گذشته اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری، ستاد تحقق شعار سال و منویات رهبری در این زمینه را با حضور نمایندگان نهادهای مرتبط از جمله بورس، بانک مرکزی، اصناف و اتحادیه‌ها تشکیل داد که دستاوردهای مطلوبی داشت.

وی درباره تحقق شعار سال جاری در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری گفت: اعتقاد داریم که رهبر معظم انقلاب با علم و آگاهی راهبردهای سالانه را اعلام می‌کنند.

نصیری با اشاره به صدور بخشنامه در این زمینه افزود: از کل استان‌ها پس از برگزاری نشست‌هایی با افرادی که سابقه تجاری داشتند، ۳۵۰ طرح و پیشنهاد دریافت شد همچنین جلسه‌ای با حضور فرهیختگان اقتصادی و صاحبنظران برای تحقق شعار سال نیز برگزار شد و البته با بهره‌مندی از تجارب سال گذشته خود، یک طرح اجرایی به سازمان ثبت اسناد برای تحقق شعار سال ارائه کرده‌ایم.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • طرح جهاد میدانی محققان زراعت و حفظ نباتات در سرعین اجرا شد
  • دستگاه قضایی به فعال شدن ۷۸ بنگاه راکد اقتصادی در کرمان کمک کرد
  • بازنگری سهمیه سوخت عملیات مکانیزه زراعی و باغی
  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • تعیین نام شرکت‌ها هوشمند می‌شود/ حذف فیزیکی دفاتر قانونی از ۳۱ اردیبهشت
  • اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه مکانیزاسیون کشاورزی به گیلان
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • پرداخت ۹۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه مکانیزاسیون کشاورزی در گیلان
  • سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود