Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر محمدرضا غریب رضا از محققان گروه تحقیقات مهندسی رودخانه و سواحل پژوهشکده مناطق خاک و آبخیزداری کشور در پنل تخصصی سیل سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین در سازمان زمین‌شناسی، سیلاب را عبارت از آب فراوانی که با سرعت جاری شود و طغیان کند و پهنه‌ای از زمین را که در شرایط عادی زیر آب نیست، فراگیرد، تعریف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به وقوع سیل در استان مازندران اشاره کرد و افزود: وقوع سیل در رودخانه‌های "تجن"، "تالار و سیاهرود"، "نکا رود"، "خلیج میانکاله" و "بابل رود" استان مازندران از نوع تند سیلاب (Flash Flood) بوده و در مناطق ساحلی چون "کیاکلا"، "گلوگاه"، "ساری"، "نکا"، "میاندرود"، "عرب خیل" و "لاریم" آبگرفتگی رخ داده است.

به گفته این محقق، حجم بارش دریافتی در حوضه رودخانه‌های "تجن"، "تالار و سیاهرود"، "نکا رود"، "خلیج میانکاله" و "بابل رود" در شرق این استان به ترتیب ۳۹۳، ۲۷۸، ۱۴۰، ۱۳۴ و ۱۲۷ میلی متر مکعب بوده، ضمن آنکه تخریب سیل در رودخانه تجن توسط بارش برابر ۱۶۲ میلی‌متر، دبی پیک سیلاب ۸۸۰ متر مکعب بر ثانیه و با دوره بازگشت ۳۳۰ ساله رقم خورده است.

این محقق، تخریب سیل در رودخانه "تالار" را حاصل بارشی بالغ بر ۱۰۰ میلی متر و دبی ۱۳۰ متر مکعب بر ثانیه با دوره بازگشت دبی جریان ۵۸ ساله ذکر کرد و یادآور شد: در این رخداد سیلابی فرسایش در بالادست و انباشت رسوب به ضخامت تا ۸۰ سانتی متر در تراز منهای ۱۵ متر از منطقه "لشکو کلاً"به بعد رخ داده است.

محقق پژوهشکده مناطق خاک و آبخیزداری کشور، استان گلستان را یک استان سیل‌خیز کشور توصیف کرد و ادامه داد: از سال ۱۳۷۰ تعداد ۱۲۷ مورد سیل در این استان رخ داده است و لازم است در خصوص این استان بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.

وی وقوع سیل در تمام زیر حوضه‌های "گرگانرود"، "قره سو"و "اترک" استان گلستان را از نوع تند سیلاب (Flash Flood) دانست و خاطر نشان کرد: در مناطق "گنبد"، "آق قلا"، "گمیشان"، "جنوب بندر ترکمن" و ده‌ها روستای پیرامونی آبگرفتگی رخ داد. ایستگاه "توسکاچال" با ۳۱۷ میلی‌متر و "دشت گرگان" با ۲۸۷ میلی متر بیشترین بارش را دریافت کردند.

غریب رضا با تاکید بر اینکه در این سیل بالغ بر ۵۰ میلیون متر مکعب رسوب در مخازن بندهای آبخیزداری و سدهای استان گلستان انباشته شد، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد سدهای استان به دلیل حجم کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت آنها، عملکرد ضعیفی داشتند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۹۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: هم ‏اکنون حجم آب پشت سدهای استان طبق آخرین پایش به یک میلیارد و ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسیده که بیش از ۷۱ درصد حجم نرمال بوده و پنج درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری‬ ایمنا از‬ آذربایجان‌غربی‬ و‬ به نقل از‬ روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان، مجید رستگاری در‬ خصو‬ص‬ وضعیت‬ سدهای‬ آذربایجان‌غربی‬ اظهار‬ کرد: هم ‏اکنون حجم آب پشت سدهای استان طبق آخرین پایش به یک میلیارد و ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسیده که بیش از ۷۱ درصد حجم نرمال بوده و ۵ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته بیشتر است‎. ‎

وی‬ افزود: این حجم در زمان مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۳۱۶ میلیون مترمکعب بود و ‏امسال این میزان ۶۷ میلیون مترمکعب افزایش یافته است‎

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: طبق آخرین پایش سد بوکان ۶۷۴، مهاباد ۱۷۶، آغ‌چای چایپاره ۱۱۷ و شهرچای ‏ارومیه ۹۴ میلیون مترمکعب آب دارند که نزدیک به ۷۷ درصد کل آب‌های موجود در سدهای چهارده‌‏گانه استان را شامل می‌شود‎.

️رستگاری حجم آب موجود در سد کانی‌سیب را نیز ۱۵۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: از ۱۴ سد فعال استان آب پشت هفت سد بیشتر از سال گذشته، یک سد مشابه پارسال و ۶ سد کمتر از سال گذشته است‎. ‎

وی با اشاره به اینکه سد قیقاج مشابه سال گذشته ۹ میلیون مترمکعب آب دارد، تصریح کرد: هفت سد شهرچای ارومیه، مهاباد، بارون ماکو، آغ چای چایپاره، شهید قنبری ماکو، ارس ۲ و کرم‌آباد پلدشت بیشتر از سال گذشته، آب در آنها ذخیره شده است‎.

رستگاری عنوان کرد: با توجه به کمبود آب در آبخوان‌ها و تداوم برداشت از منابع آب استان با وجود بارش‌های خوب، به جهت تغییرات اقلیم و گرمای بی‌سابقه پیش بینی شده، همچنان با مشکل آب در استان به ویژه حوضه دریاچه ارومیه مواجه هستیم و باید در فصل گرم پیش رو، هم استانی‌ها صرفه‌جویی بیشتری در این خصوص داشته باشند. ️

️مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: هم اینک ۱۴ سد در آذربایجان‌غربی وجود دارد که حجم آنها نزدیک به دو میلیارد مترمکعب است‎. ‎

کد خبر 751259

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جدید موسسه اقتصاد آلمان/ بزرگترین اقتصاد اروپا دچار رکود می شود
  • قوانین باید متناسب با زمان و شرایط فعلی اصلاح شوند
  • معضل فرانسه برای المپیک/ انباشت زباله و انبوه بی‌خانمان‌ها + فیلم
  • ذوالفقارنسب: لیگ برتر با هزینه‌های نجومی، از نظر فنی ضعیف است
  • فرگوسن هم نمی‌تواند در فولاد موفق باشد/ فوتبال خوزستان دست افراد اهل فن نیست
  • ثبت رکورد بارش‌ها در فریدونشهر
  • تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران
  • کشف دومین منزل انباشت زباله در بجنورد!
  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • هشدار سطح نارنجی در گیلان/ مردم از توقف و برپایی چادر در کنار رودخانه‌ها خودداری کنند